Цветомир Михов: БСП влиза във властта през задния вход и в Габрово

Михов призова местната структура на БСП публично да заяви дали стои зад назначението на Иванка Баева за областен управител

Във връзка със смяната на областния управител Николай Сираков с Иванка Баева, областният координатор на ГЕРБ-Габрово Цветомир Михов заяви, че за жалост се е оказал прав, че БСП ще влязат във властта през задния вход и в Габрово, съобщава пресцентърът на ГЕРБ. Предположението си той изказа пред медиите преди седмици, по време на пресконференция, на която бяха обявени номинациите за народни представители от ГЕРБ.

„С цялото си уважение към професионализма на г-жа Баева, считам, че БСП постъпват неморално, поправяйки си път към властта през служебния кабинет и в същото време отричат обвързаността си с него. На всички е ясно, че г-жа Баева е представител в РИК и ОИК от квотата на БСП и че зад назначението й за областен управител стои местната структура на БСП“, коментира Михов.

Когато не си получил доверието на хората да управляваш, а навлизаш във властта буквално през задния вход, е редно поне ясно да заявиш това, да поемеш отговорността пред хората от областта, както и отговорността за провеждането на честни парламентарни избори“, заяви още Цветомир Михов.