Горанов: Рокадата на областни управители поставя честните избори под съмнение

Бившият министър на финансите от кабинета Борисов добави, че ГЕРБ не смята, че се готвят манипулации

„Не е драма това, че са освободени. Те са назначени от ГЕРБ и се предполага, че те са оцветени в определена политическа окраска. Наблюдаваме обаче кой се назначава. Лошото е, че повечето назначавани са обвързани с БСП. Всъщност няма нищо лошо, но, ако аргументът е да се търсят независими хора, за гарантирането на честни избори, то с тези рокади точно този процес се поставя под съмнение." заяви пред NOVA Владислав Горанов от ГЕРБ. Коментарът му бе по повод смяната на нови 7 областни управители.

С тази смяна 75% от областните управители ще бъдат нови на вота в края на март. През миналата седмица служебният премиер Огнян Герджиков назначи 14 нови областни управители.

"Министрите на реформаторите от кабинета "Борисов 2" бяха критикувани не само от служебния кабинет, но и още докато бяха на власт. Това е нормално и е част от процеса на нормализиране на държава. Все пак не трябва да се пресолява манджата", заяви Горанов.

"БСП казват, че ще осъвременяват пенсиите, без да казват с какъв процент. Пенсиите трябва да растат пропорционално. Като държавата е стабилна, нормално да остават пари и за това", призна бившият министър.

"Далеч сме от мисълта да смятаме, че се готвят манипулации. Служебното правителство подготвя терена за следващите процеси. В редиците на БСП тече еуфория, че ще дойдат на власт. Явно те предпочитат служебното правителство да има разчисти терена, за да имат комфорт, ако управляват в коалиция.” добави Владислав Горанов.