Продължава срещата на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО в Брюксел

По време на първото работно заседание министрите на отбраната участниците обсъдиха цялостното състояние на Алианса

По време на втория работен ден на среща на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО в Брюксел, Белгия, ще бъдат обсъдени въпросите свързани с изпълнението на решенията от срещата на най-високо равнище на НАТО във Варшава и ще се проведе заседание на Комисията НАТО-Грузия. На него ще бъдат разгледани отбранителната реформа в страната и прилагането на Съдържателния пакет НАТО-Грузия.

В рамките на международния форум България е представена от служебния министър на отбраната Стефан Янев. Той ще проведе двустранна среща с министъра на отбраната на Италия Роберта Пиноти.

По време на първото работно заседание министрите на отбраната участниците обсъдиха цялостното състояние на Алианса, приоритетите и бъдещото развитие на съюза.

Работната вечеря на министрите на отбраната бе посветена на въпроси, свързани със засилване на трансатлантическата връзка, политиката за споделяне на отговорностите и тежестите между страните-членки и изпълнението на ангажимента за повишаване на разходите за отбрана. Участие във вечерята взеха и Върховният представител на ЕС по външни работи и политика за сигурност Фредерика Могерини.