Сергей Станишев гласува „за“ СЕТА. Било техническа грешка

Политика

15-02-2017, 17:58

Снимка:

facebook

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Европейският парламент одобри търговско споразумение СЕТА

На извънреден брифинг, лидерът на БСП Корнелия Нинова призова да се изчака да излязат официалните резултати от протокола

Лидерът на ПЕС Сергей Станишев гласува „за“ СЕТА, става ясно от публикация в профила му в социалната мрежа Фейсбук. Така Станишев показва несъобразяване с позицията на председателя на БСП Корнелия Нинова, която е категорично против споразумението, както и към колегите си в Европарламента. Споразумението е прието с 408 гласа „за“, 254 „против“ и 33 „въздържал се“.
На извънреден брифинг, лидерът на БСП Корнелия Нинова призова да се изчака да излязат официалните резултати от протокола в 18 ч, от който със сигурност ще стане ясно как е гласувал Станишев. По информация на „Позитано 20“, става дума за техническа грешка. По думите на Корнелия Нинова и четиримата представители на БСП в Европейския парламент са гласували „против“ СЕТА. Тя поиска поименно да станат ясни имената на всички български евродепутати, които са подкрепили СЕТА, като ги обяви за „национални предатели“.

„В момента, в който в света и в Европа конкретно, има много засилен национален интерес, решението да се подкрепи споразумението за СЕТА е грешно. Дават се права на корпорациите срещу малките, срещу интересите на хората. Това е сгрешена политика и несъобразяване и ние ще предложим промяна., заяви Корнелия Нинова. Националният съвет на БСП има специална позиция за гласуване против СЕТА, напомни тя. Според официалния протокол лидерът на ПЕС наистина е гласувал „за“ търговското споразумение. В профила си във Фейсбук Сергей Станишев пише, че е „допусната техническа грешка, за която са взети мерки да бъде коригирана“.