Цветанов проведе работна среща с френския посланик в България Ерик Льобедел

Цветан Цветанов представи пред посланик Льобедел управленските приоритети в програмата на ГЕРБ и подчерта, че партията залага на реално изпълними политики

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов проведе работна среща с френския посланик в България Н. Пр. Ерик Льобедел. Двамата обсъдиха актуалната политическа обстановка в страната и в Европа.
Цветан Цветанов представи пред посланик Льобедел управленските приоритети в програмата на ГЕРБ и подчерта, че партията залага на реално изпълними политики. Двамата се обединиха около мнението, че именно това е ключът към противодействието на популизма, който все повече се разпространява в Европа.
По време на срещата зам.-председателят на ГЕРБ изтъкна, че партията залага на инвестиции в образованието и насърчаване на икономическия ръст като средство за подобряване на живота и доходите на всички български граждани. Цветанов подчерта ангажимента  на ГЕРБ за развитие на сектор „Сигурност“ – както във вътрешен план, така и чрез мерки за защита на външната европейска граница на ЕС. Той изрази задоволството си от факта, че Франция и България имат традиционно добри отношения и насърчи добрата комуникация между службите за сигурност и вътрешните министерства на двете страни. Цветан Цветанов обясни, че ГЕРБ е в пълна кондиция за парламентарните избори. „Реални политики и достойни личности – това е силата на ГЕРБ и вярвам, че хората ще ни се доверят“, заяви още Цветанов.
По време на срещата Цветан Цветанов и посланик Льобедел обсъдиха и българското председателство на ЕС през 2018 година и сериозната подготовка, която предстои за страната ни.
Френският посланик Н. Пр. Ерик Льобедел коментира, че в сложната геополитическа обстановка България се е утвърдила като фактор в Европа и изрази надежда страната ни да продължи да се развива с уверени стъпки. „България трябва да запази водещото си място в ЕС“, каза посланикът.