Данчо Лазаров: В Русе ще се говори масово за волейбол

"Булстрад Арена" бе обявена за една от трите зали в България, в които ще се проведе Световното по волейбол през 2018

Обявен беше и изборът на „Булстрад Арена“, като една от трите зали в България, в която ще се проведе Световното първенство по волейбол през 2018-а, на което страната ни е домакин съвместно с Италия., iсъобщи  БФ Волейбол.

„Убеден съм, че взехме най-правилното решение да изберем Русе, защото градът заслужава да има спорт на най-високо ниво“, добави Любомир Ганев.

Кметът на Община Русе Пламен Стоилов благодари на ръководството на БФВолейбол, на Пламен Бобоков и на мениджърите на залата за усилията, които полагат за  развитието на „Булстрад Арена“.

„Година и половина след откриването на залата можем да се гордеем, че в нея ще се проведе Гран при по волейбол за жени, с което ще докажем, че може да посрещнем Световното първенство по волейбол през 2018 г. Не е самоцел всичко, което се случва. Ще възродим волейбола и ще го превърнем в приоритетен спорт“, заяви Стоилов.

За финал мениджърите на залата споделиха, че още от откриването на „Булстрад Арена“ в стратегията на залата е заложено да се състоят събития на международно ниво и е било въпрос на време тяхното осъществяване. Всички функционални промени имаха за цел, залата да е пригодена за всички спортни формати от най-високо ниво. Мениджмънтът на залата се обръща към местната власт и бизнес за подкрепа и към всички почитатели на волейбола да заповядат на двете събития.