Барселона може да вкара четири безответни гола на ПСЖ

Спорт

15-02-2017, 12:05

Снимка:

btv

Автор:

Михаил Савов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Монако не се дадоха на ПСЖ

Барса иска да смени Луис Енрике със Сампайоли

АКо отборът на Емери допусне да бъде отстранен означава,че е комичен тим

Съвсем не звучи налудничаво Барса да върне четири безответни гола на "Камп Ноу" във вратата на Пари Сен Жермен. Да, да загубиш в първи осминафинал с 0:4 е много тежко поражение,но все пак става въпрос за Барселона. И винаги има надежди за "блаугранас" и при такива погроми.
Дори,каталунците, ако се развихрят може да отбележат и пет попадения в редовното време. Проблемът е в очевидно отслабената им защита, която може да допусне гол, или два, и тогава наистина отборът на Луис Енрике ще отпадне още на осминафиналите.

Какво да кажем за ПСЖ? Това бе треньорска победа на Унай Емери. Дори при 3:0 за домакините той не допусна отборът му да се върне назад, а продължаваше да играе висока преса. Този маниер на игра оевидно изненада Луис Енрике и неговите футболисти,които така и не можаха да се съвземат. Като изключим един удар близо до целта на Неймар и уцелването на десния страничен стълб на вратата на парижани.

Емери сполучи и в намеренията си с играчите на терена. Дракслер дойде през зимния трансферен прозорец в отговор на слабите до този момент игри на Ди Мария. А вчера и двамата бяха във вихъра на танца. Особено Ди Мария. И двамата отбелязаха голове, Анхел цели два.Четвъртото попадение бе на Кавани след пас на също отлично игралия белгиец Мьоние.
Второто попадение на Анхел Ди Мария бе о много висока класа, като завъртя от разстояние с лекота топката в горния десен ъгъл на Тер Щеген.

Емери заслужава похвала за смелостта да пусне двама юноши на ПСЖ. Единият, Кимбембе игра цял мач, а другият Нкунку влезе двайсетина минути преди края на мястото  на контузения Верати. И сполучи и със смените. Въобще през целия мач може да се каже,че на ПСЖ му "върза" във всяко едно отношение.

Най-много голове в евротурнирите Барса е допускал от Валенсия на финал за Купата на Панаирните градове през 1962 година. А именно шест при загубата с 2:6 на финала в този турнир. Понеже по онова време се играят по два финални мача, в другата среща Барса и Валенсия завършват 1:1.

През сезон 1971/1972 турнирът за Купата на Панаирните градове се превръща в турнир за Купата на УЕФА. Дълго време и в този турнир се играят по два мача на финала. Това продължава до сезон 1996/1997. През 1998 година победителя се определя само в една среща. От сезон 2009/2010 турнира за Купата на УЕФА носи сегашното си име Лига Европа.

Но сега става въпрос за Шампионската лига, която е наследник на Купата на европейските шампиони. Реваншът между Барса и ПСЖ на "Камп Ноу" ще бъде крайно любопитен. На връх женския празник 8 март ни чака отговора на това,кой ще е крайния победител. А и денят е такъв,че може да каже "топката е ог женски род и е непредсказуема"...