Братята Погба един срещу друг в мач между Манчестър Юнайтед и Сент Етиен

Пол от "червените дяволи" приема Флорантен от "зелените"

Не е много известен фактът, че Пол Погба има двама братя, които също са професионални футболисти. Флорантен, най-големият от тримата, е част от състава на Сент Етиен и в четвъртък неговият отбор ще се изправи в първи мач срещу Манчестър Юнайтед в 1/16-финалите на  Лига Европа.

Ето някои факти за 26-годишния защитник, които ще запълнят празнините в профила му:


Флорантен е роден в град Конакри, Гвинея на 19 август 1990-а година, но родителите му напускат страната, още когато е на 8 месеца, за да заживеят във Франция. Пол е роден именно там 3 години по-късно и затова представлява цветовете на Франция, докато по-големият му брат играе за Гвинея и има 12 появи с националната фланелка.

Бранителят играе в различни клубове в Париж преди да се започне да тренира в академията на Селта Виго през 2007-а година. През 2009-а преминава успешни проби във футболния отбор на окръг Седан, регион Ардени.

Преди 4 години подписва със Сент Етиен и оттогава има записани 87 появи на терена и два гола. Висок 187 см и 86 кг, Флорантен е типичният централен защитник, но при старта на кариерата си е бил използван и като ляв бек.

Интересен е изборът на големия Погба в Англия. Любимият отбор на Флорантен е Арсенал. Това призна самият той преди няколко дни.

"Арсенал е клубът в сърцето ми. Подкрепях този отбор, още когато беше невидим... Негативната страна на това да си професионален футболист обаче е, че рядко получаваш шанс да посетиш някой мач на любимците си и досега никога не съм бил на "Емиратс", но се надявам, че един ден ще имам тази възможност", разкри Флорантен.