Районните инспектори ще се представят на жителите на района, за който отговарят

Българската туристическа камара поздрави вътрешния министър Пламен Узунов за инициативата

Българската туристическа камара поздрави вътрешния министър Пламен Узунов за инициативата районните инспектори да се представят на жителите на района, за който отговарят.

Задачата бе възложена от министъра непосредствено след встъпването му в длъжност.  Активната комуникация с хората по местоживеене бе изведена като приоритет за новото ръководство на МВР. Тя бе поставена за изпълнение пред ръководния състав на министерството и началниците на всички 179 районни полицейски управления в страната. Целта е възстановяването на връзката между районните инспектори и гражданите.
По заповед на министъра информационни писма с името и координатите на районния инспектор, отговарящ за съответната територия, контактите на дежурните части на районните управления и областните дирекции достигнаха до всеки вход на жилищна сграда в градовете, селата и вилните зони.  Улеснен е контактът с районните инспектори  на териториален принцип,  включително и за многобройните туристи както в големите курорти, така и в по-малките населени места, които напоследък приемат все повече гости в обособени къщи, хостели и малки хотели.
Председателят на Управителния съвет на Българската туристическа камара инж. Стоян Лазаров оценява плюсовете от директния контакт с полицейските служители по места в писмо, изпратено до министър Узунов.