..И в крайна сметка Гуардиола застрашава лидерството на Конте

Манчестър Сити е на осем точки от Челси

Коравият домакин Бърнли успя да вземе точка у дома от лидера Челси след 1:1. По този начин "сините" от Лондон изгубиха две ценни точки. От това се възползва Манчестър Сити, който като гост победи Борнемут с 2:0.

И в крайна сметка 13 кръга преди да завърши шампионата във Висшата лига Гуарздиола застрашава лидерството на Конте. Челси е първи с 60 точки, а Манчестър Сити е втори с 52. Тепърва ще се види дали тези осем точки са малко или много Манчестър Сити да се бори за титлата с Челси.

Лондонските непримирими съперници Тотнъм и Арсенал са трети и четвърти с по 50 точки. Десет пункта от Челси обаче изглеждат много. Ливърпул е с 49 и съответно на 11 от отбора от "Стамфорд Бридж". Манчестър  Юнайтед е с 48 на 12 от Азар и неговите съотборници. Но Моуриньо ще иска да вземе Купата на Лига Европа и да гони място в четворката във Висшата лига за да играе следващия сезон в Шампионската лига. Така, че пред Манчестър Юнайтед не стои, поне този сезон, амбицията за титлата.

На всяка цена невъзможното ще се опитват да направят Ливърпул, Тотнъм и Арсенал. При Манчестър Сити невъзможното вече става някак си възможно. А за Челси и Конте остава най-трудното. Да се задържи на върха до края на първенството в най-непредсказуемия шампионат. А именно английската Висша лига.