Адел грабна „Грами“ в три от четирите най-престижни отличия

Певицата взе „Грами“ във всички 5 категории, в които бе номинирана

Британската певица Адел спечели „Грами“ в три от четирите най-престижни отличия – за албум на годината („25“), за запис на годината и за песен на годината („Hello“), на церемонията по раздаването на 59-ите музикални награди „Грами“.
Адел нямаше как да бъде номинирана за последната награда от т. нар. голяма четворка – за най-добър нов изпълнител. Британската звезда взе „Грами“ във всички 5 категории, в които бе номинирана. Останалите две бяха за най-добър вокален албум („25“) и за най-добро поп соло изпълнение („Hello“). Адел победи голямата си съперничка, Бионсе, във всичките три основни категории, в които двете се конкурираха. Така тя повтори постижението си от 2012 г., когато също взе „Грами“ за албум, песен и запис на годината. Американската поп икона се утеши с общо четири „Грами“.
Адел използва своята реч, за да изрази възхищението си от Бионсе и да използва суперлативи по адрес на нейния албум „Lemonade“. „Начинът, по който карате да се чувстват моите приятели, да се чувстват моите чернокожи приятели, е вдъхновяващ“, се обърна британската дива към американската поп икона.