Цветан Цветанов се срещна с вътрешния министър на Испания

Хуан Игнасио Зойдо изрази добрите си впечатления от двустранните отношение на Испания и България

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов се срещна с вътрешния министър на Испания Хуан Игнасио Зойдо. Събитието се състоя в рамките на Конгреса на Испанската народна партия в Мадрид.

Хуан Игнасио Зойдо изрази добрите си впечатления от двустранните отношение на Испания и България и заяви, че двете страни трябва да продължат активната си съвместна дейност. Той поздрави Цветан Цветанов за постиженията му като вътрешен министър на България и заяви, че има много добри отзиви за работата му от предходния вътрешен министър на Испания Хорхе Фернандес Диаз, с който Цветанов си е партнирал активно.
Испанският вътрешен министър поздрави зам.-председателя на ГЕРБ за високите отличия, които е получил - “Сребърен кръст за граждански заслуги на Гражданската гвардия на Испания” от министъра на вътрешните работи на Кралство Испания през 2014 година и "Бял кръст за заслуги към испанската полиция" от министъра на вътрешните работи на Кралство Испания през 2005 година.

Цветан Цветанов и Хуан Игнасио Зойдо обсъдиха още важни теми като сигурността в Европа с оглед на мигрантския поток и засилената охрана на външните граници на ЕС. Двамата коментираха възможността за съвместна работа между българските и испанските служби за сигурност. В края на срещата Цветанов изтъкна, че за ГЕРБ сигурността на границите и
вътрешния ред в страната са приоритет.