Цветан Цветанов разговаря с председателя на Групата на ЕНП в ЕП Манфред Вебер

Зам.-председателят на ГЕРБ запозна председателя на Групата на ЕНП и с политическата обстановка в България

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов се срещна с председателя на Групата на Европейската народна партия в Европейския парламент Манфред Вебер. Двамата разговаряха по време на Конгреса на Испанската народна партия в Мадрид.

Цветанов и Вебер обсъдиха проблема с мигрантския поток и засилената охрана на външните границите на съюза. Зам.-председателят на ГЕРБ запозна председателя на Групата на ЕНП и с политическата обстановка в България и му представи акценти от програмата за управление на ГЕРБ. Цветан Цветанов изтъкна, че приоритет за партията е сигурността, както във вътрешността на страната, така и на България като външна граница на ЕС.

Манфред Вебер пое ангажимент да подкрепи ГЕРБ по време на кампанията за парламентарните избори като посети България.

Вебер прояви интерес и за срещите, които проведе Цветан Цветанов в края на януари в САЩ в рамките на Молитвената закуска при президента Доналд Тръмп. Цветанов и Манфред Вебер обсъдиха предизвикателствата пред страните-членки на ЕС и нуждата от подобряване на трансконтиненталното сътрудничество между Европа и САЩ. “Темата “Сигурност” може да бъде добра пресечна точка за продължаване на съществуващото сътрудничество между САЩ и Европа и за надграждане на съвместната работа, например в общата  борба с тероризма”, обясни зам.-председателят на ГЕРБ.