Цветанов се срещна с бившия президент на Валенсия Алберто Фабра

Срещата се състоя в рамките на Конгреса на Испанската народна партия в Мадрид, в който Цветанов участва

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов проведе работна среща с бившия президент на област Валенсия и сенатор в парламента на Испания Алберто Фабра, съобщава пресцентърът на ГЕРБ. На събитието присъстват също министърът на туризма в правителството на Бойко Борисов и българският евродепутат от ЕНП/ГЕРБ Ева Майдел.

По време на разговора с Алберто Фабра Цветанов разказа за срещата си с българската общност в Испания, на която присъстваха българи, живеещи в Мадрид и Валенсия. Зам.-председателят на ГЕРБ подчерта, че партията има изключителна добра комуникация със сънародниците ни във Валенсия, с които редовно провежда срещи. Цветан Цветанов благодари на Фабра за подкрепа на българите във Валенсия.

От своя страна, бившият президент на Валенсия посочи, че ще се радва да си сътрудничи с ГЕРБ. “Българската общност тук е силно изразена и много сплотена”, коментира той. Сенатор Алберто Фабра пое ангажимент за срещи с българската общност и заяви, че ще помогне за разрешаването на проблеми, които срещат българите във Валенсия.