Узунов проведе работни срещи с ГД „Национална полиция“ и ГД „Борба с организираната престъпност“

По време на срещите вътрешният министър очерта основните приоритети на министерството и свързаните с тях конкретни задачи

Присъстваха директорите на главните дирекции гл.комисар Христо Терзийски и гл. комисар Ивайло Спиридонов, техните заместници, началниците на отдели и сектори. Срещите са част от предприетия от вътрешния министър подход за по-директен контакт със служителите, в който свободно да се коментират всички теми, свързани с работата на структурите.

Узунов представи екипа си – тримата заместник-министри и началника на кабинета, като подчерта отново, че съставът на политическия кабинет е изцяло експертен – с опит в МВР и познания за спецификата на системата.

Той заяви категоричната позиция на ръководството да отстоява интересите на служителите и да работи за издигане на авторитета на професията. В разговорите бе засегната и темата за административна реформа, която влезе в сила от 1 февруари т.г. и действията, които предприема ръководството в търсене на компенсаторни механизми за преодоляване на противоречията в нея.

Министър Пламен Узунов благодари на колегите си от двете главни дирекции за упорития труд и им пожела да си поставят високи цели, за да постигат и високи резултати.