Троицки: С Григор няма да е лесно

Чувствам се страхотно в "Арена Армеец"

Миналогодишният номер 2 на Garanti Koza Sofia Open - Виктор Троицки се класира за четвъртфиналите на турнира от сериите ATP 250 в София. Основен партньор на турнира е  Fibank.
Поставеният под номер 9 Троицки се справи с холандеца Робин Хаасе с 2:6, 6:4, 7:6(3) след почти два часа игра, след като наниза 17 аса.
"Не започнах добре мача. Бях малко позаспал в началото. Едва към средата на втория сет се събудих. Като цяло не играх добре, но положителното е, че победих. В третия сет пропилях пробив аванс, но ключов беше стартът на тайбрека". Това определено помогна", каза Троицки.
На четвъртфиналите Троицки  ще срещне Григор Димитров,който победи Йежи Янович в драматична битка.
"Със сигурност няма да бъде лесно. Григор игра добре не само в Австралия през януари, той се представяше страхотно в последните шест месеца. Като цяло турнирът през тази година е много силен като за категория 250. Има играч от топ 10 (Доминик Тийм), тук е 11-ият Давид Гофен, 13-ият Григор Димитров и Баутиста Агут, който защитава титлата си. Конкуренцията е страхотна.
През миналата година надпреварата също беше оспорвана то тази година със сигурност е по-силна. Аз лично се чувствам добре тук. Залата е страхотна, а кортът е отличен", каза още Троицки, 37-и в класацията на ATP в момента.