Страхотен Григор Димитров с първа победа в София

Българинът е на четвъртфинал след обрат

Григор Димитров започна с победа участието си на Garanti Koza Sofia Open. В изключително драматичен двубой, най-добрият български тенисист в историята се наложи с 2:1 сета над Йежи Янович (Полша), в отделните части 4:6, 6:3, 7:5.

Успехът е първи за Димитров на родна земя в индивидуални турнири (1:4) и общо 11-и от началото на сезона. Секунди след последната точка българинът благодари на публиката за подкрепата и сподели, че успехът е заслуга изцяло на феновете.

„Победата е изцяло ваша, вие ми измъкнахте мача. Да играя пред родна публика е адски вълнуващо, искам да благодаря на всички, че дойдохте тази вечер. Не преувеличавам - победата е изцяло ваша. Благодаря ви”, бяха първите думи на Димитров.

„Първите мачове в турнир са малко трудни, трябва да се нагодиш към условията. Троицки? Не става по-лесно. Много пъти сме играли един срещу друг, знам какво да очаквам. Трябва да си почина и да направя същото утре вечер”, каза още третият в схемата. В петък Димитров ще се изправи срещу Троицки, а залогът ще бъде участие на полуфинал в надпреварата.