Чеирима пияни зад волана са задържани

С полицейски заповеди четиримата извършители са задържани

Бързи производства са започнати срещу четирима нарушители на пътя през последното денонощие. Вчера, около 13 часа, на бул. “Васил Априлов” в Пловдив пътни полицаи установили, че 51-годишна жителка на града е седнала зад волана на лек автомобил “Фолксваген” след употреба на алкохол – 2,04 промила.

Два часа и половина по-късно на ул. “Босилек” 60-годишен криминално проявен и осъждан пловдивчанин бил засечен да управлява автомобил от същата марка с отнета шофьорска книжка в рамките на наложено административно наказание.

Към 23.30 часа на бул. “Никола Вапцаров” негов съгражданин, на същата възраст, бил засечен с лек автомобил “Мерцедес”. При проверка с дрегер се оказало, че мъжът е порядъчно почерпен – апаратът отчел наличието на 2,46 промила алкохол в издишания въздух.

В първите часове на днешния ден пиян шофьор заловили и служителите на реда в Първомай. На кръстовище в града те спрели за проверка лек автомобил “Шкода” с 26-годишен водач от село Бяла река, чиято алкохолна проба отчела 1,73 промила. С полицейски заповеди четиримата извършители са задържани за срок до 24 часа.