Осуетиха опит за незаконно извеждане на чужденци от страната

Операцията е реализирана на 4 февруари в района на ГКПП-Калотина

Служители на ГД “Национална полиция“ и ГД „Гранична полиция“ осуетиха опит за незаконно извеждане на чужденци от страната, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Операцията е реализирана на 4 февруари в района на ГКПП-Калотина. В нея са участвали служители от сектор „Престъпления, свързани с незаконното преминаване или пребиваване на чужденци в страната“ към Криминална полиция на ГДНП и гранични полицаи на ГКПП-Калотина. Те спрели за проверка излизащ от страната ни камион с ремарке.

В товарното отделение открили общо 18 чужди граждани - 5 мъже, 7 жени и 6 деца. Всички те имали документи от ДАБ, от които било видно, че  17 са граждани на Афганистан, а  1 – на Пакистан. Последвало задържането на шофьора - 40-годишен сръбски гражданин, а чужденците били отведени ГПУ-Калотина.
Ден по-късно, на 5 февруари, на територията на Драгоман, София и Годеч, като съпричастни към случая, били задържани трима български граждани - 44-годишна жена, криминално проявена, и двама мъже на 52 и 48 години, единият от които също криминално проявен.
Срещу сръбския гражданин е образувано бързо производство за престъпление по чл. 280 от НК, а спрямо превозваните чужденци - по чл. 279 от НК.

Работата по случая продължава под наблюдението на Районната прокуратура в гр.Сливница.