Христо Райчев: Имаме сили да се преборим за по-предните места в групата

Хубаво е,че ще играем със силни отбори

Българският национален отбор за юноши под 19 години попадна в много тежка група на Евроволей 2017 в Гьор и Пучов от 22-и до 30-и април. Жребият изпрати тима ни в един поток с  домакина Унгария, Полша, Русия, Италия и Белгия.   

„Хубаво е, че ще играем със силни отбори. Това е добра възможност да видим на какво ниво сме. Така че ни най-малко не съм разочарован от групата, в която попаднахме“, заяви пред сайта на БФ Волейбол volleyball.bg селекционерът на младите „лъвове“ Христо Райчев.

В средата на месец януари родните волейболисти се класираха за Шампионата на Стария континент след 3 убедителни победи в столичната зала „Христо Ботев“. „Трикольорите“ се справиха последователно с Дания, Грузия и Беларус, като загубиха само един гейм.



„Не правя сметки в началото. Задачата е да се подготвим добре, а след това всичко ще дойде от само себе си. Мисля че ще имаме сили да се преборим за по-предните позиции в класирането в групата“, добави специалистът.

За 1/2-финалите на турнира ще се класират първите два тима от групата. Третият и четвъртият ще играят за разпределение на местата от 5-о до 8-о в генералното подреждане. В другия поток са Словакия, Румъния, Турция, Франция, Чехия и Финландия.

„Аз винаги залагам на отборната игра. Никога не разчитам на един единствен човек или двама. За мен основното в работата е да се изчисти играта на тима, което да позволи на преден план да изпъкне колективът и отборната игра“, добави Райчев.



Двубоите от заключителната фаза на надпреварата ще със състоят в Гьор. Полша е настоящ европейски шампион, след като спечели титлата през 2015-а година в Коджаели и Сакария.

„За мен е важно отборът да се подготви и да играе добре. Състезателите вътре на игрището да се радват, а отвън като треньор също да съм доволен от това, което правят. Това е основното, на което и досега съм залагал“, завърши Христо Райчев.

Волейболистите под 19 години ще започнат подготовка в началото на месец април.