Сенатът прие избор на Тръмп за министър на правосъдието

Сенаторът на Алабама Джеф Сешънс ще е новият министър на правосъдието след вот 52 на 47

Потвърждението идва, след серия от изслушвания, в които Демократите атакуваха мнението на г-н Сешънс за гражданските права, съобщава чужда медия. Демократът Елизабет Уорън бе смълчана, след като напомни за обвинения в расизъм срещу Джеф Сешънс. Номинацията на сенатора на Алабама бе сред най-спорните решения на Тръмп.

Републиканците аплодираха избора на г-н Сешънс, след като вотът им на мнозинство го избра, докато едва един демократ- Джо Манчин гласува за него. Сешънс застава начело на департамента за правосъдието и 113 000-те му служители, включително и 93-те му адвоката.

Пред камарата Сешънс заяви, че няма по-голяма чест от това да представя Америка в най-голямото правителствено тяло в света. "Оценявам целият дебат, който водихме и благодаря на тези, които ми гласуваха вота на доверие и ме избраха за министър на правосъдието. Напълно разбирам огромната отговорност на тази позиция в офиса" добави Джеф Сешънс.

Сенаторът на Алабама е виждан, като вдъхновение за законите на Тръмп против имигранти. Потвърждението идва след бурни първи две седмици за новия президент, през които той стана жертва на тежки критики за новия му закон за имигрантите.