Томислав Дончев: Програмата на БСП поскъпва с около 300 милиона на ден

Жельо Бойчев скочи, че ще има увеличение на разходите само около 800 милиона

Програмата на БСП поскъпва с около 300 милиона на ден. Госпожа Нинова каза преди ден или два, че тя струва 1 милиард и деветстотин хиляди лева, вчера се разбра че струва 2 милиарда и 200 милиона. И едната и другата сметка е невярна. Това заяви бившият вицепремиер от ГЕРБ Томислав Дончев в "Здравей, България" на Нова тв.

Дори един обран анализ показва че програмата няма как да се изпълни в рамките на 4 години за по-малко от 4 милиарда и 200 милиона лева. Само преизчисляването на пенсиите струва 2 милиарда и това не съм го казал аз, са думи на служебният министър г-н Донев, продължи той.

Опонентът му Жельо Бойчев от БСП скочи, че  ще има увеличение на разходите само около 800 милиона.

"Ние сме поели ангажимент да стимулираме млади предприемачи, които ще бъдат освободени за две години от данъци",  обясни той

Едно ново правителство дори и да е служебно има право да работи със свои хора. Те са сменени обаче с кадри на левицата. Тук идва въпросът защо колегите се срамуват от това и не казват, че помагат на президента с хора, каза Дончев по повод назначаването на 14 нови областни управители.

"Няма как да носим отговорност за областни управители, назначени от служебно правителство. БСП ще отговаря за назначенията, когато поеме управлението на страната. Познавам дамата, която пое София-град. Тя работеше в столична община", заяви другият гост в студиото Жельо Бойчев.

"Това е мила позиция, но в следствие на коя нелепа случайност те почти всички са кадри на левицата? Защо ви е срам от тях?", запита пак Дончев.

"Няма да влизаме в обяснителни режими. Мислехте, че и служебното правителство ще е кадри на БСП, но не ги виждам. Там има зам.-министри от правителството, от което беше част господин Дончев", заяви Бойчев.

"Това е част от политическият му сблъсък в най-добрия му вид. Това, което може да се случи и да поднесе икономиката, неучаствайки в предизборното надхвърляне. Нормално е да направим анализ на програмата на колегите от левицата", заяви Дончев.