Георги Дерменджиев: С Марибор трябваше да играем повече по фланговете

Доволен съм от характера, който показаха футболистите

Наставникът на Лудогорец Георги Дерменджиев намери и пасиви в представянето на тима си в мача с Марибор. Това беше последната контрола на разградчани на турска земя, в която те завършиха наравно 2:2.

Според специалиста, тази среща е била избрана специално заради стила на следващия съперник в Лига Европа - ФК Копенхаген, а той е недоволен, защото не са били използвани достатъчно фланговете при атаките.

"Винаги съм казвал, че има и пасиви в една такава игра, има и хубави неща. В крайна сметка това ни е последният мач, беше много нервен. Отдавам го на дългия период тук, футболистите са нетърпеливи и искат да се приберат. Това не е оправдание, разбира се", сподели Дерменджиев пред камерата на Диема Спорт.

"Много накъсан мач, следихме всички действия. Като игра има някои неща, които са добре, защото гледаме да са отбори с подобна схема на Копенхаген. Трябваше да играем повече по фланговете, на моменти обаче пропускахме да правим това", сподели още треньорът.

Най-неприятната сцена в мача беше в самия му край, когато защитникът Йордан Минев наплю противник и беше изгонен. Дерменджиев защити футболиста си, но призна, че не е бил прав да постъпва по този начин.

"Като резултат и характер съм доволен. Момчетата го доказват на терена. Тези реакции, които те имат, са на базата на това, че прекалено много се накъсва играта, а те искат да играят. Не е допустимо Минев да наплюе съперник, но и съперникът не е допустимо така да постъпи. Все пак това са футболисти и би трябвало да се пазят", сподели треньорът.

Преди да играят с ФК Копенхаген, на шампионите им предстои отложен от есента мач с Монтана. Той е на 12 февруари на Националния стадион "Васил Левски", като след него Лудогорец ще мисли за битката с датчаните.

"Има още много време до мача в Европа, първо имаме мач с Монтана. След битката с тях ще определя кой ще играе с Копенхаген. Аз мисля, че отборът е значително подготвен за пролетния дял. Съперниците ни играха малко по-твърд футбол, аз исках ние като отбор да свикнем с една такава игра, която ни очаква. Лично аз съм доволен от свършеното тук."

"Няма как да променим стила си на игра, ние го следваме, няма да променим нищо. Има още малко време, след мача с Монтана ще преценя какво е състоянието на Кафу и Натанаел и кой ще участва в мача с Копенхаген."

"Ние ще излезем да играем футбол и ще направим всичко възможно да преминем този кръг. Копенхаген е един изключително добър отбор, но ние вече имаме достатъчно рутина, за да покажем собствения си стил", завърши старши треньорът на Лудогорец.