ЦСКА честити на Стоичков 51-ия рожден ден

От "Армията" припомниха за недостижимите му успехи

Сайта на cska.bg пусна поздравителен текст по-слуай 51-ия рожден ден на Христо Стоичков.

Армейци,

Днес своя 51-и рожден ден празнува легендарният Христо Стоичков. Той е роден на 8 февруари 1966 в Пловдив. През 1985 е привлечен в ЦСКА. С червения екип изиграва 123 мача, в които отбелязва 82 гола. С ЦСКА е трикратен шампион на България, четикратен носител на Купата на България и носител на първата в историята Суперкупа на страната. С ЦСКА Стоичков записва и полуфинал за Купата на носители на национални купи през 1989 година, когато става голмайстор на турнира с 11 попадения и печели "Златната обувка" за голмайстор на Европа. През 1990 година Христо Стоичков е трансфериран в Барселона за рекордните в онзи период 4 милиона долара. С екипа на каталунския гранд печели пет пъти титлата на Испания, Купата на европейските шампиони през 1992 година и Суперкупата на Европа през същия сезон. Стоичков е в основата и на незабравимото американско лято през 1994 година и благодарение на неговите голове България стига до четвъртото място в света. Той е и голмайстор на Световното първенство с шест попадения. Силните му изяви в Барселона и с националния екип му носят и "Златната топка" за най-добър футболист на планетата през 1994. За националния отбор на България Стоичков има изиграни 87 мача, в които бележи 37 гола. Участник е на два Мондиала и на Европейското първенство през 1996 година.
След края на състезатената си кариера, Христо Стоичков е национален селекционер в периода 2004-2007, а след това води редица клубни отбори в Испания, България и ЮАР.
От лятото на 2016 година Стоичков е акционер в ПФК ЦСКА.

Ръководството, спортно-техническият щаб и всички служители на Футболен клуб ЦСКА пожелават на Христо Стоичков много здраве, щастие, лични и професионални успехи.