Браковете в България се увеличават, разводите намаляват

Данните на националната статистика показват, че сватбите са се увеличили с 30% през последните 5 години

Повече бракове и по-малко разводи в България. Данните на националната статистика показват, че сватбите са се увеличили с 30% през последните 5 години, информират от NOVA.

Макар напоследък много двойки да избират живота на семейни начала пред подписа, традиционният брак съвсем не е отживелица. Не само, че все повече влюбени идват в ритуалната зала, за да си кажат заветното "да", но в последните години разводите са по-малко.

За младото семейство Аронови никога не е стоял на дневен ред въпроса дали да прекрачат прага на обредния дом. И за двамата било немислимо да продължат да се обичат без брак. А Жоро се осмелил да падне на колене пред Цвети само няколко месеца, след като любвта им пламнала.

От 2012-а  сключените бракове в България бележат ръст. С всяка следващата година хората, които озаконяват връзката се увеличават. Потвърждава го и Анелия Градишка, пред която хиляди двойки вече са се врекли във вечна любов.

Въпреки желанието обаче, не винаги един провален брак може да бъде съживен, признава семейният терапевт Стоян Георгиев. А причините за развода могат да бъдат много.