Цветанов: Благодаря на президента Радев за признанието към кабинета "Борисов"

Нинова била изключително агресивна и неподготвена

"Това, което ми прави впечатление в САЩ - за първи път Америка е разделена", коментира след завръщането си от посещение в САЩ заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в ефира на БНТ.

"Имах невероятния шанс на съседната маса да бъде новият държавен секретар на САЩ Рекс Тилърсън, кралят на Йордания, зетят на Доналд Тръмп. Отново ще представляваме интерес за американската администрация",  заяни Цветанов.

"За съжаление процентът на отказите за визи е доста голям за 2016 година", коментира той темата за въвеждането на безвизов режим за българи.

"Призовавам БСП да чуят внимателно изказването на президента Румен Радев в Германия. Той каза, че България е силна, стабилна държава, цитира "Мудис" и други агенции, говори за нулева инфлация, говори за 8% безработица. Това е признание за кабинета на Бойко Борисов. Искам да благодаря на президента Радев за неговата обективност", добави още той.

Цветанов каза, че би искал да постигнем добра връзка със САЩ и Европа.

"Смятам, че тема сигурност, социланата политика и образованието, са изключително важни. И ние ще ги развиваме. Ще търсим диалог до провеждането на парламентарните избори", обясни той.

"Не искам българската нация да се раздели след едни парламентарни избори. Трябва да се даде на лидерите на всяка една от парламентарните групи да говори. Спомням си добре последната декларация на председателя на БСП. Тя демонстрира изключително агресивно поведение и доказа, че е изключително неподготвена срещу предизвикателствата на България", зам.-председателят на ГЕРБ.
"За нас тема сигурност е изключително актуална, както и социалната политика и образованието. Много значимо е обаче да се отчитат реално изпълнимите политики и да не задлъжняваме на бъдещи поколения", добави Цветанов.