„Министърът на младежта и спорта професор Даниела Дашева одобри 22 проекта по програмата „Спорт за деца в риск” - 2017 г. за 68 000лева

Целта на програмата "Спорт за деца в риск" е подпомагане на социалната интеграция

Министърът на младежта и спорта професор Даниела Дашева одобри 22 проекта на спортни клубове от 16 населени места в страната, кандидатствали по програмата „Спорт за деца в риск” на ММС за 2017 г. Одобрените проекти ще бъдат финансирани от ММС със средства в размер общо на 68 000 лева.   

Целта на програмата „Спорт за деца в риск” е  подпомагане на социалната интеграция, адаптация и пълноценна реализация в обществения живот на децата в риск, чрез създаване на условия и възможности за тяхното включване в безплатни спортни занимания за подобряване качеството на живот, физическата им и психическа годност.

Предвижда се включването в Програмата през тази година на над 900 деца.

Очакваните резултати от реализирането на Програмата  са разширяване на достъпа на деца в риск до спортни занимания и ефективното ползване на спортните обекти и съоръжения, създаването на мотивация на децата в риск за системно проктикуване на физически упражнения и спорт, предоставяне на възможност на спортните клубове за подбор на деца с перспективи за спортно развитие и мотивиране на спортните специалисти за повишаване на квалификацията.
Списък на одобрените проекти по Програма „Спорт за деца в риск” 2017г., утвърдена със заповед № РД-09-83/03.02.2017г. на Министъра на младежта и спорта да се публикува на Интернет портала на ММС, секция  „Програми”, програма „Спорт за деца в риск“ 2017г.