Международно признание за Леонид Шейнгезихт

Леонид Шейнгезихт бе включен в отбора до 18 години на Международната тенис федерация и Европейската тенис асоциация за ITF/Tennis Europe 18 & Under Tour.

Леонид Шейнгезихт бе включен в отбора до 18 години на Международната тенис федерация и Европейската тенис асоциация за ITF/Tennis Europe 18 & Under Tour., съобщи БФ тенис.
 
В тима се селектират двама юноши и две девойки. За тях е предвидено участие в три турнира за състезатели до 18 години от календара на ITF този месец. През тази седмица Шейнгезихт ще играе в Кишинев (Молдова) (турнир от втора категория), в Алметиевск (Русия) (от 13 до 19 февруари, трета категория) и в Казан (Русия) (20-26 февруари, първа категория).
 
Не за първи път Леонид е включен в този отбор. Той е носител и на наградата за тенисист  на годината на Тенис Европа U16 за 2015 г.
В момента 16-годишният ни състезател, който в държавните турнири в България представлява ТК "Левски", заема 110-ата позиция в ранглистата за юноши на ITF.
 
През миналата година Леонид, Адриан Андреев и Йоан Георгиев, с капитан Пресиян Коев играха на финалите на Junior Davis Cup. Там отборът ни зае осма позиция в крайното класиране, което е рекордно в историята на българския тенис за този форум.