Българите през седмицата (06 до 12.02.2017 г.)

Григор Димитров е в София за Garanti Koza Sofia Open

От тази статия традиционно научавате в кои международни турнири участват българите.

Григор Димитров е в София за Garanti Koza Sofia Open. Основен партньор на турнира е Fibank.С "уайлд кард“ в основната схема ще участват Димитър Кузманов и Александър Лазаров. На двойки Мико ще играе в тандем с Александър Лазов, съобщава БФ Тенис.

Отборът ни за "Фед къп" e в Талин (Естония) за мачовете си от от група I на зона Европа/Африка. България e представена от Елица Костова, Изабелла Шиникова, Виктория Томова и Сесил Каратанчева с капитан Дора Рангелова. В последния момент от състава отпадна първата ни ракета Цветана Пиронкова поради травма.

Александрина Найденова ще участва в турнира на Международната федерация по тенис в Лонсестън (Австралия) с награден фонд 60,000 долара, Джулия Терзийска ще е в Еджбастън (Великобритания) за надпреварата с награден фонд 15,000 долара. Диа Евтимова, която в две поредни седмица триумфира с трофея в надпреварата на двойки, остава на турска земя за поредния турнир в Анталия, където през квалификациите премина 17-годишната Зиновия Ванева. При мъжете на двойки с "уайлд кард" ще участва Евгени Банков заедно с руснака Олег Ладик.

 Симон-Антони Иванов (TK "Супер Спорт") ще играе в турнира от четвърта категория на ITF до 18 години YONEX ITF Hamburg, а Леонид Шейнгезихт (TK "Левски") ще е в Молдова за надпреварата от втора категория Moldova Open.