Бойко Борисов: Дават ни 6,1 млн. евро за мигрантската криза

Това информира бившият премиер във Фейсбук

Бившият премиер Бойко Борисов заяви на профила си във фейсбук, че 6,1 милиона евро са били осигурени за Международната организация по миграция и звеното й в България.

"Еврокомисарят по въпросите за миграция, вътрешни работи и гражданство Димитрис Аврамопулос ме информира лично, че 6,1 милиона евро са били осигурени за IOM Bulgaria, чрез които ще се съдейства за гарантирането на необходимата реакция в страната ни по отношение на нарастващите предизвикателства от мигрантската криза. От тази сума с €3,6 милиона ще се подпомогнат процеси за осигуряване на съдействие, информация и консултации, подобряване на закрилата за непридружени деца, както и оказването на помощ за доброволно завръщане. А с останалите €2,5 милиона ще се надгражда вече направеното от МВР, ще се подобрява капацитетът за предоставянето на подслон и различните механизми за справяне с миграцията. Благодаря на European Commission и г-н Аврамопулос за изпълнения му ангажимент, който беше поел."

Еврокомисарят по въпросите за миграция, вътрешни работи и гражданство Димитрис Аврамопулос ме информира лично, че 6,1 ми...

Публикувахте от Бойко Борисов в 6 февруари 2017 г.