Камерун триумфира със своята пета Купа на Африка

Спорт

06-02-2017, 12:53

Снимка:

Канал 3

Автор:

Михаил Савов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Камерун победи Гана с 2:0 и е на финал с Египет

Египет на финал за Купата на Африка

Буркина Фасо спечели третото място

Шампион на първенството на Африка за 2017 година  стана Камерун. "Неукротимите лъвове" спечелиха своята пета Купа, като направиха пълен обрат срещу Египет и победиха с 2:1 в края на мача. Резултатът бе открит от "фараоните" след гол на Мохамед Елнени от Арсенал в 21-ата минута. През второто полувреме в 59-ата минута Никола Нкулу от Лион изравни. Финалът отиваше към продължения,както обикновено става на тези мачове за Купата на Африка. Две минути преди края топката попадна в камерунския национал и играч на Бешикташ Венсан Абубакар. Със силен удар донесе победата за триумфа на момчетата на белгийския треньор Уго Броос.
Камерун не бе ставал шампион на Африка от 2002 година. Египет остана със своите седем титли и продължава да бъде рекордьор по спечелени турнири на Черния континент.
Камерун ще приеме следващия турнир за Купата на Африка през 2019 година. За последно настоящите шампиони бяха домакини на турнира през 1972 година.
Тимът на Уго Броос заслужено стана шампион на Африка за 2017 година. Отборът на "неукротимите лъвове" елиминира последователно три големи конукрента за титлата. На четвъртфинал победи Сенегал, на полуфинал Гана и на финала се наложи над Египет, в чиито редици бе звездата на Рома Мохамед Салах.

На малкият финал Буркина Фасо спечели третото място като победи с 1:0 Гана. Голът за победителите отбеляза Ален Траоре от Кайзериспор в 89-ата минута. Тимът на Буркина Фасо показа много стабилни игри в Габон и напомни, че не случайно бе финалист за Купата на Африка през 2013, когато загуби с минималното 0:1 от Нигерия.

За пореден път турнира на Купата на Африка доказа, че тимовете от Черния континент не отстъпват по класа на националните отбори от Европа и Южна Америка.