Всички първенци във вторите турнири на Скаут лигата

Спорт

06-02-2017, 11:37

Снимка:

bfv

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Специални гости бяха Владимир Николов и Александър Александров

Завършиха вторите турнири от Скаут лигата по волейбол за момчета, родени 2003/2004 година, които се проведоха в три града - Смолян, Пловдив и Стара Загора. Във втория етап, във всяка надпревара, отборите бяха смесени между два региона, като се изиграха състезанията на двойките региони  Струма/Тракия и Странджа/Добруджа, съобщи БФ волейбол.
Турнирите на регионите Витоша/Хемус ще бъдат следващия уикенд, 10-12 февруари в София.
Специални гости на надпреварите бяха Генералният секретар на Българска федерация по волейбол - Владимир Николов и главният мениджър на корпорация "Развитие", която е основен спонсор на Скаут лигата - Александър Александров. В първия ден двамата откриха турнирите в Стара Загора, а в последствие Александър Александров продължи обиколкота си, като посeти и Пловдив.

Два отбора, съответно Родопа (Смолян) и Арда (Кърджали) за втори път отбелязаха триумф в Скаут лигата, като спечелиха и вторите надпревари.
В Смолян тимът на Родопа затвърди лидерството си с втори връх, спечелвайки турнир А на регионите Струма/Тракия.  На второ място останаха волейболистите на Хебър (Пазарджик), а трети са Миньор (Перник).

Крайно класиране:

1.Родопа (Смолян)

2.Хебър (Пазарджик)

3.Миньор (Перник)

4.Марек (Дупница)

5.Пирдоп

6.Етрополе

 В Пловдив, в зала „Олимпиада“ се проведе турнир Б на регионите Струма/Тракия, като първенец стана тимът на Виктория Волей (Плодвив) с пет победи от пет мача. Втори остана отборът на Пирин (Разлог) , трети са представителите на Ботев (Ихтиман).

Крайно класиране:

1.Виктория Волей (Пловдив)

2.Пирин (Разлог)

3.Ботев Ихтиман

4.Локомотив (Пловдив)

5.Велбъжд  (Кюстендил)

6.Велинград


В Стара Загора, в местната зала „Иван Вазов“ се проведоха едновременно два турнира на регионите Странджа/Добруджа. Тимът на Арда за пореден път показа, че е един от водещите в тази възраст и застана за втори път на върха в Скаут лигата, след първото място в първия турнир на регион Странджа.
В турнир А  тимът на Арда (Кърджали) завърши на първо място, без загуба.  Втори е съставът на Сливен, трети се нареди отборът на Омуртаг.
В другия турнир Б в Стара Загора като първенец завърши тимът на Берое 2016 (Стара Загора), като младите волейболисти на домакините печелят надпревара за първи път. Второто място е за Хан Аспарух (Исперих), трети са представителите на Черно море (Варна).


Крайно класиране турнир А

1.Арда (Кърджали)

2.Сливен

3.Омуртаг

4.Перун (Варна)

5.Средец

6.Обединена Варна

Крайно класиране турнир Б

1.Берое (Стара Загора)

2.Хан Аспарух (Исперих)

3.Черно Море  (Варна)

4.Царево

5.Дея Спорт (Бургас)

6.Белослав