Незрящо момче търси мечтаната работа чрез Фейсбук

Прави експеримента, за да провери дали незрящите хора могат да си търсят работа, също толкова успешно, като всички останали

Виктор Асенов е третокурсник в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Решава да си намери работа, но без да минава през стандартната процедура да подава документи в Бюрото по труда или в агенция за подбор на персонал. За целта пуска съобщение във Фейсбук, което за дни достига до хиляди хора. Вече има и насрочени интервюта за работа. И още - в репортажа на Боряна Черганова.Избира да пусне информация за себе си във Фейсбук, като описва способностите си и това, което би искал да работи, информират от БНТ.

Прави експеримента, за да провери дали незрящите хора могат да си търсят работа, също толкова успешно, като всички останали и до колко хора може да стигне. Само за няколко дни приятели и приятели на приятели на Виктор споделят обявата му в социалните мрежи и тя достига хиляди хора. В обявата предупреждава, че е незрящ. Ако за много незрящи основната пречка да започнат работа е невъзможността да се придвижват лесно в градската среда, Виктор твърди, че успешно преодолява всички препятствия.В университета Виктор се занимава с това да подобри средата за хора в неравностойно положение. Освен рампи в сградите и лесен достъп до градския транспорт, той иска да подобри достъпа до електронни книги и учебници за незрящи.Младежът иска да е полезен на децата, готов е да работи освен в социалната сфера и в IT-сектора. След обявата във Фейсбук, вече има насрочени интервюта с работодатели. Очаква да открие мечтаната работа, която да го направи полезен за обществото.