Конте желае нов Челси

Италианският треньор иска поне пет нови играчи след края на сезона

Мениджърът на Челси Антонио Конте иска да подсили състава си с поне пет нови попълнения през летния трансферен прозорец, съобщава „Daily Mail“. Първите имена в трансферния списък на италианеца са тези на Върджил ван Дайк от Саутхемптън, Алваро Мората от Реал Мадрид и Муса Дембеле от Селтик.

Челси се раздели с трима футболисти през януарския трансферен прозорец, като продаде Оскар, Джон Оби Микел и Бранислав Иванович. В същото време Конте се ограничи само с връщането в отбора на игралия през първата част от сезона под наем в Борнемут – Нейтън Аке.

Конте също така е решен след края на кампанията да върне в отбора датския защитник Андреас Кристенсен, на когото ще се разчита. През последните два сезона той игра под наем в Борусия Мьонхенгладбах.

Неяснотата в атака около бъдещето на Диего Коста и Миши Батшуай може да принуди Конте да привлече двама нападатели и той е готов да реагира с конкретно набелязани от него играчи. Сред целите в нападение на италианеца освен Мората и Дембеле са неговите сънародници Андреа Белоти и Доменико Берарди.

Асмир Бегович също се очаква да напусне Челси след края на сезона, когато означава, че лондончани ще трябва да се насочат и към привличането на втори вратар за конкурент на Тибо Куртоа.

Челси плаща освобождаващата клауза на нападател от Серия А

Договорът на Джон Тери с клуба изтича и по всичко изглежда, че няма да бъде продължен, а капитанът на Челси ще прекрати кариерата си.

Челси вече планира летните попълнения, набеляза таран

Конте трябва да вземе конкретно решение и относно бъдещето на Франсеск Фабрегас, който през целия сезон е с по-периферна роля в състава му.