Федералният съд в САЩ отхвърли антимиграционния указ на Тръмп

Разпореждането на държавния глава предизивка масови протести в цялата страна през последните дни

Федералният апелативен съд в САЩ отхвърли искането на Министерството на правосъдието за незабавно възстановяване на антимиграционния указ на президента Доналд Тръмп. Ограничението беше наложено от Федералния съд в Сиатъл в петък. Съдия Джеймс Робард спря разпоредбата, според която граждани от седем страни с преобладаващо мюсюлманско население не могат да влизат в САЩ в продължение на 90 дни.

Това разпореждане на държавния глава предизивка масови протести в цялата страна през последните дни. Завихрилият се скандал доведе и до оттеглянето на главния прокурор Сали Йейтс и шефа на Службата за митнически и граничен контрол Даниел Рагсдейл. Те бяха свалени от постовете си заради отказ да окажат подкрепа на антимиграционната наредба на Тръмп. Тръмп коментира в социалните мрежи отмяната на неговата заповед като "голяма неприятност": "Когато дадена държава вече не може да каже кой може и кой не може да влезе и да излезе, особено поради съображения за безопасност и сигурност -това са големи неприятности"!

When a country is no longer able to say who can, and who cannot , come in & out, especially for reasons of safety &.security - big trouble!

Публикувахте от Donald J. Trump в 4 февруари 2017 г.