Горанов: Предизборните обещания на ГЕРБ са реално изпълними

Дългосрочните проблеми не се решават за един ден

Предизборните обещания на ГЕРБ не са бомбастични, а съвесем релално изпълними за мандат от четири години”. Това заяви в ефира на Нова бившият финансов министър Владислав Горанов. Той поясни, че партията вече има нови приоритети. А двойното увеличение на учителстките възнаграждения, както и скокът в размера на минималната и средната заплати били прогнози, а не обещания.

„Хората започват да имат все по-високи претенции, особено живеещите в големите градове”, коментира Горанов. И допълни, че, ако минималната заплата расте с по 10% на година, това няма да окаже негативен ефект върху икономиката и заетостта.

В сферата на образованието, освен да стимулира преподавателите, ГЕРБ планира и да наказва недобросъвестните родители. „Ще има репресия от страна на държавата срещу майките и бащите, които по някакъв начин възпрепятстват децата си да посещават училище”, каза Горанов.

Той коментира и ветото на президента Радев върху Закона за концесиите.

Дългосрочните проблеми не се решават за един ден, предишния път заварихме фалирала банка и след изплащането на депозитите на хората държавата вървеше към свръхдефицит

Големите обществени поръчки могат да бъдат изпълнени само от големи фирми, които в България не са толкова много

Имаме проблеми с корупцията на всички нива

„БСП накара държавния глава да върне закона”, отсече ексминистърът. И поясни, че решенията за така наречените от Радев „вечни” концесии (за срок от 35 години) ще се взимат от Народното събрание.

По отношение на критиките на новия здравен министър Илко Семерджиев към предшественика му Петър Москов Горанов контрира, че само за последната година парите на здравната каса са били увеличени със 150 милиона лева