Марица гостува на Славия днес следобед

Мачът Славия - Марица днес, 3 февруари, в зала Панайот Пондалов е с начален час 15:00ч.

Женският отбор на Марица (Пловдив) заминава за София, където днес следобед ще се изправи срещу местния Славия в мач от деветия кръг на Националната волейболна лига.

Белите от столицата са единственият тим, успял да спечели гейм срещу Жълто-сините от Пловдив, от началото на първенството досега. Славия стори това в зала Пловдивски университет по време на последния мач от първия полусезон.

Шампионките връщат визитата на софийския отбор, който обаче няма да е в същия състав, с който сътвориха “подвига” през декември. През зимната пауза тимът на Славия бе напуснат от две от най-опитните си волейболистки – Русена Сланчева и Ваня Върбанова. Малко сензационно клубът, чийто президент е националният селекционер Иван Сеферинов, картотекира бившата капитанка на националния отбор Страшимира Филипова, но не се очаква тя да играе срещу Марица, тъй като вероятно все още се възстановява след скорошно раждане. Филипова не се появи в игра за Славия по време на първата среща на отбора от втория полусезон. Преди седмица в своята зала Панайот Пондалов Белите отстъпиха пред съгражданките си от ЦСКА (София) с 2:3 и в момента се намират на четвърто място в таблицата с четири победи от осем мача и 13 точки.

Марица влезе в полусезона с мощно домакинско 3:0 срещу друг софийски отбор – Левски, и е категоричен водач във временното класиране с осем победи, 24 точки и 24:1 гейма.

Мачът Славия - Марица днес, 3 февруари, в зала Панайот Пондалов е с начален час 15:00 б.в.