15-годишният ни талант Адриан Андреев получи покана за Garanti Koza Sofia Open

Много се радвам,че ще играя в София

15-годишният ни талант Адриан Андреев получи покана от организаторите да се включи в квалификациите на силния турнир от сериите на АТР 250 Garanti Koza Sofia Open, който ще се проведе от 5 до 12 февруари в зала „Арена Армеец“. Основен партньор на турнира е Fibank.
Младият софиянец, който живее и тренира в Париж, ще изиграе втори мач на такова ниво при мъжете след турнира в Метц през септември 2016 г., когато спечели и първата си точка за ранглистата.

"Много се радвам, че ще играя в София. Ще е едно различно преживяване, сигурен съм, че атмосферата ще бъде прекрасна. Никога не съм играл в толкова голяма зала като „Арена Армеец“. Ще съм притеснен, но ще бъде забавно“, каза Андреев по време на пресконференцията, на която бяха обявени имената и на останалите тенисисти, които ще се включат с покани в турнира.

За основната схема организаторите дадоха „уайлд кард“ на националите ни за Купа „Дейвис“ Димитър Кузманов и Александър Лазаров, както и на Джем Илкел от Турция. Както е ясно, под номер 3 в схемата ще бъде поставен най-добрият български тенисист Григор Димитров, който ще започне участието си от втория кръг. Жребият за основната схема ще се тегли в събота, а на 5-и и 6-и са мачовете от квалификациите.

Кузманов участва с покана и миналата година. Лазаров (19 г.) и Илкел (21 г.) правят стъпка напред, защото на турнира през 2016 г. играха в квалификациите. За младия ни национал това ще бъде дебют в основна схема на турнир от календара на ATP World Tour.

„Искам да благодаря на организаторите за това, че повярваха в мен и ми предоставиха възможността да покажа на какво съм способен и да премеря сили с едни от най-добрите тенисисти в света, заяви Лазаров. - Миналата година беше невероятно, имах удоволствието да тренирам с някои от играчите от турнира. Организацията беше страхотна и ме караше да се чувствам комфортно. Тази година ще има по-малко напрежение в моята игра и се надявам да покажа добър тенис“, допълни Алекс.

Кузманов не присъства на пресконференцията, тъй като играе на турнир в Анталия. Днес дори той стигна полуфинал на двойки като си партнира с израелеца Декер Бар.

Покана за квалификациите на турнира в София получи и 19-годишният турски талант Сарп Агабигун. В списъка на участниците е и световният номер 1 при юношите Стефанос Циципас (Гър), а водач в пресявките е Лукаш Росол (Чех).