Ман Сити спечели като гост на Уест Хям с 4:0

Кевин Де Бройне откри резултата

Манчестър Сити разби като гост Уест Хям с 4:0 в среща от междинния 23-и кръг в английската Висша лига и се изравни по точки с четвъртия Ливърпул, но остава извън топ 4 заради по-лошата си голова разлика.

„Гражданите” доминираха от самото начало и поведоха с гол на Кевин де Бройне (17), който с възползва от грешка на Кресуел в средата на терена и даде преднина на гостите. Малко след това Давид Силва (21) получи топката от Фонте близо до вратата и удвои аванса на Сити. Най-добрата възможност за "чуковете" дойде в 30-ата минута, когато Анди Керъл изведе Кресуел пред вратаря Кабайеро, но футболистът на "чуковете" се засуети и не шутира.

При поредна грешка в изнасянето на топката пък Габриел Жезус (39) се възползва и вкара първия си гол във Висшата лига.

След почивката футболистите на Хосеп Гуардиола продължиха да бъдат по-добри и стигнаха до четвърто попадение, дело на Яя Туре (67-дузпа), отсъдена за нарушение срещу Рахим Стърлинг.

В заключителните минути Уест Хям се опита да вкара поне почетен гол, но така и не можа да зарадва привържениците в тази среща.

След успеха си Манчестър Сити остава пети с 46 точки, но вече е с равен актив с четвъртия Ливърпул. Уест Хям е на 11-а позиция с 28 точки.