Теглят жребия за Евроволей 2017 в Гьор

За европейското първенство се класираха общо 12 отбора

Жребият за Евроволей 2017 за младежи под 19 години ще бъде изтеглен в четвъртък от 15:00 ч.б.в. в унгарския град Гьор, който заедно със словашкия Пучов ще приеме турнира от 22-и до 30-и април. Церемонията ще се излъчи на живо на сайта на Унгарската волейболна федерация - www.hunvolley.hu.

За Евроволей 2017 се класираха общо 12 отбора. С изключение на домакините Унгария и Словакия, място в надпреварата намериха още България, Полша, Русия, Турция, Франция, Румъния, Италия, Финландия, Чехия и Белгия, съобщи БФ Волейбол.

В началото на 2017-а година българският национален тим спечели квота за Шампионата на Стария континент след 3 убедителни победи в квалификационна Група G, която се проведе в столичната зала „Христо Ботев“. Тимът ни надигра последователно Дания, Грузия и Беларус.

Настоящ европейски шампион е Полша, който спечели титлата през 2015-а година в Коджаели и Сакария. Италия и домакинът Турция допълниха подиума тогава, а България завърши на 6-а позиция.

Шампионатът на Стария континент за тази възраст датира от 1995-а година. В надпреварата участват най-добрите 12 тима в Европа, които жребият разделя в 2 групи по 6.

Първите два тима от двете групи се класират за 1/2-финалите, а тези на 3-о и 4-о място играят за позициите от 5-а до 8-а. Първите 6 в генералното класиране ще участват на Световното първенство за младежи под 19 години в Бахрейн от 18-и до 27-и август. Първите 7 пък ще си осигурят квоти и ще се присъединят към Унгария на Европейския младежки олимпийски фестивал в Гьор през месец юли.