Бойко Борисов: Престъпленията на комунизма трябва да се знаят

Политика

01-02-2017, 14:51

Снимка:

bnt.bg/кадър

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Почитаме жертвите на комунистическия режим

На 1 февруари България отбелязва Деня на признателност и почит към жертвите на комунистическия режим.

От името на представителите на ПП ГЕРБ бе поднесен венец пред паметната плоча на жертвите на комунизма в градинката на НДК откъм ул."Фритьоф Нансен" в София. В Плевен бе поднесен букет пред паметника на жертвите на комунизма в гаровата градинка, намиращ се на площад „Иван Миндиликов", а в Пловдив бе поднесен венец пред паметника на жертвите на комунизма на пл. „Стефан Стамболов” пред сградата на Общината.

Днес отбелязваме Деня на признателност и почит към жертвите на комунизма в България, сподели Бойко Борисов в социалната мрежа Фейсбук. Покланяме се пред всички тези хора, които с цената на живота си са отстоявали достойнството и стремежа на българите към свобода.

"Като лидер на най-голямата проевропейска дясноцентристка партия в България моето отношение към комунизма и неговото наследство винаги е било ясно - за историческа справедливост и предаване на паметта за случилото се на младите поколения, за да не стават лесна жертва на политически играчи, които се опитват да налагат носталгия по това време. Престъпленията на комунизма трябва да се знаят и не мъст, а покаяние трябва да има.
По времето на управлението на ГЕРБ ние демонстрирахме, че имаме политическа воля да работим за справедливост и прозрачност, стремейки се винаги да водим активен диалог с гражданското общество и да отговорим на неговите очаквания.
Още през първия ни мандат бяха предприети стъпки, които имаха за цел да разширят обхвата на закона за досиетата и да ограничат възможностите бивши сътрудници и служители на Държавна сигурност да заемат висши ръководни длъжности. През 2011 г. приехме решение, с което 1 февруари официално бе обявен за Ден за признателност и почит към жертвите на комунистическия режим в България. В настоящото Народно събрание парламентарната група на ГЕРБ имаше водеща роля за приемането на законовите изменения, които премахват давността за преследване на престъпленията на комунистическия режим.
Поклон пред всички жертви на тоталитарния режим"!



Днес отбелязваме Деня на признателност и почит към жертвите на комунизма в България. Покланяме се пред всички тези хора,...

Публикувахте от Бойко Борисов в 1 февруари 2017 г.