Челси печели засега битката за титлата

Ливърпул показа, че се чувства отлично в напечени дербита

Ливърпул и Челси завършиха 1:1 в мач от 23-ия крът на Висшата лига. Резултатът бе открит от Давид Луис, който не бе вкарвал за "сините" от 2013 година при предишния му престой на "Стамфорд Бридж".
Попадението на бразилеца стана след негов голов патент при отлично изпълнен фаул. Равенството дойде  при добре намерена топка от Жоржиньо Вайналдум.
Челси бе по-близо до победата, но Диего Коста, след като падна малко театрално за дузпа, изпусна от бялата точка.

Така, Челси продължава да е на 10 точки от Ливърпул. Мърсисайдци обаче показаха, че могат да върнат своя дух точно в напечени дербита. Срещата завърши наравно, но Ливърпул като,че ли успя да излезе от кризата, която го бе налегнала при загубите на "Анфийлд" от Суонси, Саутхямптън и Уулвърхямптън.
В следващият 24-и кръг Челси продължава с дербитата и приема Арсенал, който загуби изненадващо в този кръг у дома от Уотфорд с 1:2. Ливърпул гостува на Хъл Сити. Тотнъм прииема Мидълсбро. Манчестър Сити приема Суонси. Вчера,в последния ден от зимния трансферен прозорец Андре Аю премина от Астън Вила при "лебедите". Моуриньо и Манчестър Юнайтед гостуват на Клаудио Раниери и Лестър.
След отминалия 23-ти кръг Челси води с 56 точки в класирането. Зад него с по 47 са Тотнъм и Арсенал.