Премиерите на Франция и Холандия с писма до Бойко Борисов

Бернар Казньов: Нашите две страни трябва да продължат започнатата работа, както за укрепване на европейското единство и сплотеност, така и за задълбочаване на тяхното двустранно сътрудничество

„Привързан съм към традицията на приятелство и сътрудничество, която свързва Франция и България. Вашата ангажираност, както и тази на Вашия правителствен екип, в полза на европейската солидарност и конкретно срещу предизвикателстото на миграционната криза, са от съществено значение.“ Това пише министър-председателят на Франция Бернар Казньов до Бойко Борисов. Той отбелязва също и достигнатата висота на френско-българското сътрудничество в борбата срещу терористичната заплаха.

„Нашите две страни трябва да продължат започнатата работа, както за укрепване на европейското единство и сплотеност, така и за задълбочаване на тяхното двустранно сътрудничество“, се казва още в писмото от френския премиер.

За продължаване на  приятелските отношения и партньорството между България и Холандия се обявява и министър-председателят Марк Рюте. В писмото си до Бойко Борисов той пише още:

„Скъпи Бойко, сега, когато мандатът Ви като министър-председател приключи, бих желал да изразя своята признателност за приятните работни отношения, на които се насладихме по време на мандата Ви. Моля да приемете моите най-добри пожелания за успех в бъдещите Ви начинания. Надявам се пътищата ни да се пресекат отново.“

Публикувахте от Бойко Борисов в 31 януари 2017 г.