Цветан Соколов: Трябва да страдаш, за да успееш в такива мачове

Еуфорията е доста голяма от спечелената купа

Асът на мъжкия национален отбор по волейбол Цветан Соколов заби 20 точки, за да изведе своя клуб „Кучине Лубе“ (Чивитанова) до триумф в турнира за Купата на Италия. Родният диагонал и неговите съотборници победиха на финала „Диатек“ (Тренто) с 3:1 (25:21, 23:25, 25:15, 25:20) пред близо 12 000 зрители в зала „Унипол Арена“ в Болоня.

„Емоцията е много голяма! Залата бе пълна, а мачът много тежък и труден. Играчите на "Тренто" дадоха всичко от себе си, но в крайна сметка успяхме да спечелим ние. За мен точно в такива мачове се израства като човек, като състезател и като манталитет. И това са мачовете, които имат смисъл, защото трябва да страдаш, за да успееш в тях”, заяви Цветан Соколов след двубоя за титлата.

"Еуфорията е доста голяма от спечелената купа, обаче няма време за празненства. В сряда имаме много важен мач срещу "Асеко"(Ресовия) в Шампионска лига и ако загубим, ще бъде катастрофално срещу за нас", добави родният волейболист пред БНТ.

"Усещането наистина е различно, отколкото когато играя срещу други отбори. Радвам се наистина, че бихме точно "Тренто" на финала, защото срещу тях играем много трудно и едва ли не търсехме отмъщение", каза още националът.

„Лубе“ спечели Купата на Италия за пети път в своята история и за първи от 2009-а година насам. Лично за Цветан Соколов това е трети трофей в кариерата му, след като има две спечелени Купи на Италия с „Тренто“ през 2010-а и 2012-а.