Посолството на САЩ в София спря издаването на визи за граждани от 7 държави

Общество

30-01-2017, 18:37

Снимка:

bulgarian.bulgaria.usembassy.gov

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

От указа на Тръмп най-много ще пострадат студентите, смята Емил Кошлуков

Забраната касае граждани на Ирак, Иран, Либия, Сомалия, Судан, Сирия и Йемен

Посолството на САЩ в София преустанови издаването на визи за гражданите, включени в списъка на президента Доналд Тръмп за забрана на пътуване. Информацията е публикувана в сайта и официалната фейсбук страница на посолството.
Въз основа на заповед на президента на САЩ, подписана на 27 януари 2017 г., издаването на визи за граждани на Ирак, Иран, Либия, Сомалия, Судан, Сирия и Йемен е прекратено незабавно до получаването на допълнителна информация, пише на сайта на американското посолство в София. От там предупреждават, гражданите на тези страни и тези с двойно гражданство, да не насрочват интервю за виза и да не заплащат такси за визи. Забраната не важи за някои пътувания с официална правителствена цел, свързани с официално посещение на или от името на международни организации, от името на Организацията на Северноатлантическия договор, или от определени длъжностни лица.

Въз основа на заповед на президента на САЩ, подписана на 27 януари 2017 г., издаването на визи за граждани на Ирак, Иран...

Публикувахте от U.S. Embassy Sofia в 30 януари 2017 г.