Кралев: Радостно е, че Григор идва в София в такава форма (видео)

Борбата е най-щедро субсидирана, защото е най-успешният ни спорт

Досегашният министър на спорта Красен Кралев е изключително щастлив от представянето на Григор Димитров през последните седмици и е доволен, че първата ни ракета ще участва на започващия следващата седмица турнир "София Оупън" в най-добрата си форма. Както вече е известно Димитров пропусна първото издание на надпреварата в българската столица: "Тази година нещата бяха поставени по-рано и затова екипът му се съгласи да дойде в София. Миналата година спечелихме домакинството на турнира в последния момент, а тогавашният треньор на Димитров вече бе направил програмата за сезона", коментира Кралев в предаването "120 минути" по bTV.

"Отново виждаме познатия концентриран и високо мотивиран Григор и затова мисля, че тази година има шанс да влезе в топ 10 на света. Не е изненада, че взехме домакинството на "София Оупън, за да зарадваме феновете с неговото присъствие. Радостно е, че той ще играе тук в такава страхотна форма", каза той.

Вече стана ясно финансирането на родните федерации, а според Кралев борбата е най-щедро субсидирана, защото е най-успешният ни спорт: "Борбата предложи план за рестарт, който ние одобрихме. Освен това леката атлетика също получи по-сериозно финансиране заради силните резултати през миналия сезон", уточни той.