За седемица пътните полицаи са свалили 63 регистрационни табели

Общество

29-01-2017, 10:16

Снимка:

nova.bg/кадър

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Експерт съветва как можем да пестим ток

Най-много от тези случаи са употребили алкохол и липса на шофьорска книжка

За първата седмица пътните полицаи навсякъде в страната свалят регистрационни табели при констатиране на нарушение, досега те са 63. Това каза в студиото на Нова телевизия комисар Бойко Рановски.

Според него, най-много от тези случаи са употребили алкохол и липса на шофьорска книжка. Той поясни, че се прилагат и мерки като отнемане на свидетелството за правоуправление при превишена скорост в населените места над 50 километра в час. Основната идея на завишените наказания е да се намалят драстично катастрофите и даваните жертви на пътя.

„При свалени регистрационни табели може да се направи медицинско изследване за алкохол в кръвта и ако дрегерът е показал повече от реалното, нещата се променят. Другият вариант е да се изчака изтичане на наложената забрана и да се получат номерата обратно. Разбира се, има и вариант за оспорване на акта в съда”, каза комисарят. Според него, при запазване интензивността на проверките вероятно около 15 000 души ще останат без регистрационни номера до края на годината.