Пламен Манушев с ключов коментар за старото и новото правителство

Вицеадмиралът бе дясната ръка на Цецка Цачева в кандидат-президентската кампания

Оценката ми за работата на 43-то Народно събрание е положителна. Направиха се много необходими промени на закони, приеха се и много нови закони. Това заяви вицеадмирал Пламен Манушев, народен представител от ПП ГЕРБ в 43-то Народно събрание, което официално се разпусна тази седмица, цитиран от "Фокус".

Манушев открои значението на гласуваните закони в сектор „Сигурност”, сред които и наскоро приетия антитерористичен закон. „В тази сфера наистина се гласуваха закони и правила, каквито досега нямаше в България, а те са изключително важни предвид средата, в която живеем.
Важно е както за сигурността на българските граждани, така и за организирането на работата на държавата”, подчерта вицеадмирал Манушев. Той изтъкна и направените промени в Конституцията. „Те са една много сериозна стъпка напред, около която се обедини сериозно мнозинство. Макар и да не са точно това, което желаехме, тези промени са едно добро начало и решителни действия в правилната посока.
Смятам, че следващият парламент трябва да продължи промените в съдебната система. Тя е и във фокуса на доклада на Европейската комисия – главно в тази област са препоръките на нашите партньори“, обясни Пламен Манушев. Той припомни и приетия на първо четене антикорупционен закон, работата по който сигурно ще продължи и в следващия парламент.
В коментара си за законодателната работа на парламента Манушев акцентира и върху важността на гласувания Закон за предучилищното и училищното образование.