Столични криминалисти работят по изясняване на извършителите на грабежа

Установени са сериозни пропуски в осъществяваната от служителите на фирмата инкасова дейност

Столични криминалисти работят по изясняването на обстоятелствата и установяването на извършителите на грабежа. Установени са сериозни пропуски в осъществяваната от служителите на фирмата инкасова дейност, в резултат на което са създадени условия извършителите да проникнат безпрепятствено в автомобила

Сигнал за извършения въоръжен грабеж  от инкасов автомобил е подаден снощи в полицията към 22.50 часа от охранителната фирма. По първоначални данни престъплението е извършено към 21.30 часа, когато единият от служителите е слязъл от автомобила, за да прибере оборота в магазин на бул. „Цариградско шосе“, обслужван от фирмата. Другият охранител е останал сам в инкасовия автомобил, бил изненадан от двама маскирани и принуден да потегли в посока „Полигона“. В края на една от улиците те го завързали за седалката, взели един от саковете с пари и избягали. Липсата на специализираната кола била установена от втория охранител, излизайки от магазина, който веднага сигнализирал работодателя си. Охранителната фирма подала сигнал в полицията, след като открила автомобила и служителя си. От инцидента няма сериозно пострадали. На място е извършен оглед.  
До момента са констатирани сериозни пропуски в осъществяваната от служителите на фирмата инкасова дейност, в резултат на което са създадени условия за извършеното престъпление. Според събраната информация нападателите са се възползвали от небрежността на служителите, отговорни за осъществяваната охрана.