Григор Димитров:Никога не е лесно да загубиш такъв мач

Григор игра невероятно,зяви Рафаел Надал

"Никога не е лесно да загубиш такъв мач - заяви Григор след полуфинала с Рафаел Надал. - Доволен съм от много неща, ще остана положително настроен, тръгвам си с високо вдигната глава. Рафа го заслужава, той е боец. Едно нещо мога да ви кажа – раздадох се на 100% на корта. Като цяло се чувствам добре. Със сигурност съм разочарован, но не искам да задълбавам. Това бе едва вторият ми полуфинал на турнир от Големия шлем. Не искам да навеждам главата си и за секунда особено сега, когато играя толкова добре и се чувствам отлично. Искам да си дам шанс, да се доверя на себе си и да продължа напред. Знаех какво трябва да правя. Бях много фокусиран върху плана си. Кой не би искал да напише история особено в толкова конкурентен спорт? Знам, че в неделя един срещу друг ще излязат двама от най-великите играчи в историята и очаквам невероятен мач.“, съобщи БФ Тенис.

„Трудно е да опиша емоциите си, много съм уморен. Григор игра невероятно, това беше страхотен мач – заяви Рафаел Надал след победатa. - Доволен съм, че бях част от такъв мач, публиката беше невероятна. Благодаря ви много за подкрепата, тези две седмици бяха невероятни за мен. Радвам се, че съм на финала. Когато работиш здраво, се изисква време да стигнеш на нивото, което си имал преди тежките моменти. Беше трудно да се върна на високо ниво след контузията. След месец и половина вкъщи не си бях и мечта едва на втория си турнир да стигна на финал.

Надявам се да се възстановя. За мен е привилегия да съм на финала. И за двама ни. След всичките тези години пак се срещнем на финала. И двамата имахме проблеми през миналата година.“